24. The power of the Books

mysman– Har du använt den ? Har du det!, sa mannen till Igor när han väckte honom. Igor förstod ingenting av vad mannen talade om och ruskade på huvudet för att kvickna till. – Inte, frågade mannen? Igor satte sig upp och såg sig omkring. Det var dag ute men de små fönstergluggarna släppte inte igenom mycket ljus och av elden vad det bara en glödbädd kvar. Han såg upp på mannen och svarade: – Nej jag har inte använt den, har läst lite men förstod inte mycket. Den skrämde elbollen i alla fall sa Igor och sträckte ut sig i sängen. Mannen som var på väg tillbka till bordet tvärstannade och vände sig om.
– Skrämde elbollen ?
– Ja, svarade Igor, när jag var på väg genom tunneln for det upp en eldboll framför mig. Jag höll upp boken mot den och då blev den rädd och försvann.
– Inte använt, sa mannen! Du gjorde ju det i tunneln!
Mannen slog ner blicken, tvinnade skägget länge och skruvade på sig. Det var tyst och Igor förstod att mannen funderade djupt.

-Du kan inte ge den tillbaka längre då du använt den, ingen kan heller ta den ifrån dig så länge du lever, förstår du det ? Igor nickade till svar. Det var ingen tvekan om att mannen visste vad han pratade om. – Nu ska vi äta, utbrast mannen och slog ut med armen mot bordet vid den lilla fönstergluggen. De gick till bords, mannen slog upp rykande varmt kaffe från pannan som stod på glöden och han skar en tjock skiva bröd och gav till Igor,

Igor åt under tystnad, drack av det heta kaffet och lyssnade när mannen nynnade när han läste ur boken och ryckte till när han plötsligt utbrast. – Du har ju träffat henne, har Imgard förklarat något för dig?
– Irmgard,svarade Igor och höll den rykande kaffemuggen med båda händerna framför sig.
– Heter hon så, sa Igor ? Mannen stirrade på honom med svarta ögon innan han brast ut i gapskratt. – Du var en rolig prick du, visste du inte hennes namn! Igor slog ner blicken, mannen la på mer ved på glöden och snart brann det ni näverbiten han blåste på. Mannen smålog mest hela tiden när han satte sig vid bordet igen och nickade till sist till Igor. – Henne får vi prata mer om senare.

– Din bok är kraftfull och en av de mest eftertraktade, sa mannen allvarligt. Den som behärskar den får enorma krafter som endast begränsas av ägarens fantasi. Du måste tro mig, ja ska visa dig. Jag har boken som är en del och kanske en nyckel till all skönhet i den här världen. Han plockade fram en bok som var helt lik Igors, satte på sig ett par läsglas och började läsa ur den i en nynnande takt samtidigt som han vaggade med överkroppen013-ballet-021978. Och plötslig blev rummet större och fullt med balettdansare och de underbra tonerna från ett piano fyllde Igors öron. Mannen klappade med händerna och då försvann de lika snabbt som de de kom. Igor satt med munnen öppen och var helst förstummad av upplevelsen. Mannen skrattade åt honom och blinkade med ena ögat mot honom.
– Tror du mig nu ?

– Du har mycket att lära min vän, sa mannen och la en arm om honom. Allt här är inte alltid vad det ser ut att vara, glöm inte det. Det finns flera böcker som du kanske förstår och alla har en egen kraft vars styrka och egenskaper påverkas av den som har den i sin ägo. Ju mer du tror och blir en del av boken ju starkare kraft får du.

Mannen log brett mot Igor, bjöd honom att sitta ner vid bordet igen. -Vi börjar direkt, sa han. Ingen tid att förlora!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: