18. O

mysterious

-Du har tur, sa kvinnan som gled fram i mörkret när han öppnade dörren till O.
– Du har tur som har kommit hit. Hennes röst var mycket behaglig och Igor fylldes med känsla av lugn och harmoni i hennes närhet.
– Vad heter du, frågade hon?
– Igor, och du?
– Har du den, boken alltså?
Igor slog ner blicken omedvetet och genast sträckte hon fram handen.
– Ge mig den är du snäll, jag vill gärna se den.
Igor tvekade några sekunder men han insåg att det bästa var att visa den och han plockade fram den under tröjan. Hon tog den ur hans hand samtidigt som hon med sin andra hand strök honom över kinden. Igor rös till av beröringen men hon kramade lugnande hans hand och log honom i ögonen.

– Sultan Homeros, ropade hon ut och tog samtidigt Igor under armen. De gick längre in i rummet , nedför en trappa och kom fram till ett rum där det satt en man. Hon sträckte honom boken, han reste sig genast och tände en lykta i taket. Han strök med handen över bokens ornament, höll upp den i ljustet och blåste dammet av den. bokbloHan nickade tyst till kvinnan när han hade läst i den och sträckte tillbaka den till henne. Hon böjde mjukt på huvudet och tog Igor åt sidan. Hon gjorde en gest med handen åt boken och sa att hon gärna ville få den för den var mycket betydelsefull och den fick inte komma i orätta händer. Igor tvekade när han hörde att hennes tonläge ändrades och efter en liten tvekan tog han den ur hennes händer. Hon log mot honom, strök med handen över hans kind och nickade leende mot honom.
-Du ska veta att du har stora krafter i dina händer Igor. Beslutar du dig för att behålla boken behöver du också veta att den aldrig kan tas med våld ifrån dig under din livstid.
Hennes ögon fick honom att reagera. Han knäppte igen beslaget, stoppade tillbaka boken under tröjan och gick mot dörren. Hon kom snart ikapp honom och han kände hennes svala hand mot sin nacke.
Han vände sig om lagom för att sen henne slå ner blicken och gömma undan den röda hårlock som fallit över hennes kind.

– Gå nu min vän, sa hon.

%d bloggare gillar detta: