Dagens bild – Bob Marley Memorial


En ögonblicksbild från gårdagens Bob Marley Memorial 2012 i Skärblacka.

Bob Marley Memorial 2012 gick av stapeln i Skärblacka igår. Kände väl egentligen inte till så mycket om denna årligen återkommande musikfest. Men i år fick jag ett tips från en kär vän och nyfiken som jag är snokade jag genast lite på nätet. På Bob Marley Memorial kunde man läsa följande:

”Den 11:e maj 1981 avled reggaelegenden Bob Marley endast 36 år gammal. För att hedra denna legend arrangerade reggaebandet Kalle Baah en spontan minneskonsert hemma på Sågvägen i Skärblacka. Sedan dess har minneskonserten blivit en självklar tradition för Skärblackas invånare och på lördagen närmast Bob Marleys dödsdag, den 11:e maj samlas man vid Folkets Hus för att hylla legenden.

Idag arrangeras konserten av oss, musikföreningen Blacka Musik. Arrangemanget hålls sedan ett par år tillbaka utomhus och drivs helt av ideella krafter. Vi tar heller inget inträde utan förlitar oss istället helt och hållet på bidrag från såväl lokala företag som besökare samt vinsterna från vår servering och övriga försäljning. Detta eftersom vårt mål inte är att vara vinstdrivande, utan att bjuda Skärblacka och dess invånare – men också besökare – på en folkfest. För alla plånböcker och alla åldrar.”

Förväntansfulla pilade vi på Lördagseftermiddagen iväg mot Skärblacka. På väg dit fick vindrutetorkarna jobba hårt och när vi närmade oss Skärblacka tornade de mörka, rengtunga molntussarna hotfullt ihop sig över massabrukets mäktiga skorstenar. Kände några regnstänk när vi klev ur bilden, kände ett par sekunders missmod men jag kände också kraften från Desmodrômes sköna sound på scenen. Och vad har väl naturens krafter att sätta emot när artister, musik och publik enas och bestämmer sig för att jaga bort regnet? Solen bröt igenom molntäcket, grillarna gick varma och det serverades både god mat och musik i Skärblacka under Lördagen kan jag lova. Ung som gammal har svårt att stå stilla till gungande reggae och när Kalle Baah spelade Ugly Girls . Ja, då började ordningsvakterna att gunga med de också.

Vill tacka Blacka Musik för ett utmärkt arrangemang och hoppas de kan fortsätta att driva detta vidare i samma anda i lika många år till framåt. En stor eloge till polisen på plats för deras trevliga bemötande och framför allt för deras låga profil. Mer sånt vill vi se på festivalerna runt om i landet ! Kunde tyvärr inte stanna hela kvällen men vi lämnade ändå Skärblacka med leende på läpparna och till skivaktuella Drama Roots sköna sound. Det band som Nr1 tyckte var var kvällens bästa. Personligen håller jag nog på Kalle Baah.

, , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: