Dagens fråga – Skällande hund

Det är ok att ha en skällande hund ute på tomten anser miljödomstolen i Växjö som fastställer länsstyrelsens beslut att en kvinna i Flyinge slipper regler för när hon får släppa ut sina hundar.

Det var 2009 som miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv utfärdade ett ”hundskällningsförbud” mot en hundägare i Flyinge. Politikerna i Eslöv gick på de klagande grannarnas linje och en 45-årig kvinna att se till att hennes skällande hundar höll tyst.

De klassade hundskallet som en olägenhet för de närboende och bestämde att kvinnan bara fick släppa ut sina hundar i trädgården under två timmar dagligen, kl 9-10 och kl 15-16. 

Kvinnan överklagade till länsstyrelsen som utredde fallet noga och även gjorde studiebesök på platsen några gånger – dock utan att kunna uppfatta hundskall från den utpekade villaträdgården och de rev därför upp beslutet. Grannarna lät sig inte nöjas med det och gick vidare till miljödomstolen i Växjö som nu faststället länsstyrelsens beslut.

Detta trots att grannarna påstår att det är stor risk för psykisk ohälsa hos dem om hundarnas skällande får fortgå och de ifrågasätter kvinnans hemgjorda metod att få tyst på hundarna. Hon slår flera gånger med en PET-flaska antingen i andra handen eller i ett altanbord.

– Familjens hundar är de mest skällande och störande hundarna i hela Flyinge, vädjade grannarna men likväl står länsstyrelsens beslut fast.

Dagens fråga är: Bör man stå ut med en skällande hund ?

, , , , , , , , , , , , , , , SvD, DN, Skånskan

Annonser

5 thoughts on “Dagens fråga – Skällande hund

 1. Skaffa en fighter katt så slipper ni domstolar. Katten tar hand om hundarna på nolltid och ni kan vänta er domstolsbehandling om katten skall få släppas ut.

 2. Hundar låter och normalt skällande vid besök och lek får man tåla som granne.Tokskällande som pågår oavbrutet är inte acceptabelt tycker jag. Frågan är väl om vi hundägare ska anmäla våra grannar för att deras ungar stojar och hoppar på dessa gnisslande studsmattor från ottan till sen kväll? Det är lika om inte mer störande tycker jag!

 3. Hej jag är släkt med familjen, och har varit där flera dagar senaste veckan. Det har blvit mycket bättre
  med hundarna nu än det varit. När vi kommer skäller vår lilla hund, de leker och busar en stund i början.
  Ägren har gjort stora framsteg.
  Bengt

 4. Man får väl förutsätta att det handlar om dagtid!
  Om det däremot förekommer efter 22.00 på kvällarna bör samma regler gälla som i ex vis ett hyreshus, där är det inte tillåtet att tvätta efter en viss tid på kvällarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: