Pengasugna termiter

Håller man bank i Indien kan det löna sig att städa och hålla snyggt på kontoret och i kassavalvet fick personalen på en bank i delstaten Uttar Pradesh erfara.

När de öppnade bankvalvet fick de en chock då de fick se att termiter hade käkat upp tio miljoner Rupier (cirka 1,4 miljoner kronor) i sedlar.

Det har redan tidigare förekommit termit-angrepp i Indiska banker och senast år 2008. Då fick en bankanställd hela sitt livs besparingar i form av värdepapper och sedlar uppätet av hungriga termiter. Den nu aktuella banken i Uttar Pradesh har fått sig en rejäl tillrättavisning av indiska centralbanken då det visat sig att ledningen i banken tidigare hade fått veta att termiter hade gett sig på möbler och arkiv men inte vidtagit åtgärder mot termiterna. Nu har också direktiv utgått från centralbanken att alla banker som förvarar valutor i kassavalv måste hålla bättre koll och inspektera sedlarnas tillstånd varannan månad.

Att tänka på för den som funderar på att flytta till indien och för den som funderar på att placera sin förmögenhet i bank. Själv har jag pengarna i madrassen och i huvudkudden. Därav mina envisa rygg och nacksmärtor kanske…

, , , , , , , , SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: