Aktiva smittspridare

Två personal på Lövåsens äldreboende i Hallstahammar misstänks för misshandel alternativt framkallande av fara för annan.
En envis magsjuka har funnits på Lövåsen boende under flera månader och det var inte förrän under förra veckan som kommunen började ana att något var lurt.

De anställda på boendet tros nu aktivt ha bidragit till att upprätthålla magsjukan och de är på grund av detta avstängda från arbetsplatsen i 30 dagar. Socialchefen Cecilia Wassén vill tills vidare inte lämna några som helst kommentarer om händelsen. Kommunen gör nu en utredning för att se om till exempel någon rutin har brustit. Parallellt gör polisen en brottsutredning.

Ja, man kan ju undra varför någon eller några kan få för sig något så djävulskt som att aktivt hålla igång en magsjuka på ett äldreboende ?

Skulle det nu vara så att framkommer att det faktiskt är de anställda som medvetet har bidragit till att hålla igång smittan. Ja, då hoppas jag att de får ett mycket kännbart straff och att de aldrig mer får jobba inom vård och omsorg.

, , , , , , , , , , SvD, Vlt, Svt, GP, HD

Annonser

5 thoughts on “Aktiva smittspridare

  1. Pingback: Skämt? Eller bara ruttet? « Bomanskassar's Blog

  2. Jag tror inte att vi riktigt har förstått allvaret i detta. På ett flertal av landets sjukhus har det under en följd av år upptäckts sabotage i form av att sterilskydd har punkterats. Det är oerhört allvarliga attacker mot vårt samhälle som alldeles uppenbart inte har utförts av någon enstaka störd person utan av någon grupp, en mörk kraft som utgör ett dödligt hot mot vår existens.

  3. Mycket ”mörka krafter” som jobbar inom vården. Har råkat ut för en dömd misshandlare och många med attityd som inte passar inom omsorg om andra alls. Jag tror ju mera på att enstaka idioter driver på varandra i sådant här. Som att sova på jobbet fast man har betalt för att vara vaken, vilket verkar vara vanligt. Likställt med att utsätta annan(vårdtagaren) för livsfara. Liksom detta med magsjukan.
    Dags att ge vårdarbetet den lön det förtjänar(=höjd status) men också ställa krav även i verkligheten. Nu ställen man krav på att vara USKa men inte tex på svenska språket. Okompetens och attitydproblem är det största hotet inom vården. Vågar fan inte bli sjuk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: