En Supermåne på ingång

Konspirationsteoretikerna gnuggar händerna i dessa katastroftider och det talas om en ”supermåne” i media. Den 19 Mars kommer månen att passera på ett avstånd av bara 356 578 kilometer. Detta är nära den kortaste möjliga distansen till jorden.

Teoretikerna påstår att en rad naturkatastrofer, som jordbävningar, stormar och tsunamis, inträffat tidigare just precis när månen passerat så nära vår planet. Nu påstår de alltså att det är dags igen.

Det oroar inte astronomen Ola Karlsson vid Uppsala universitet. Varken vulkaner eller jordbävningar har enligt Ola något med månen att göra.
– Normalt sett har de inget samband. Men det är ändå inte helt taget ur luften. Om en jordbävning ligger precis på gränsen till att inträffa, då skulle det kunna vara faktor.

Ja, vad ska man tro om de mycket knepiga och tillsynes oförklarliga saker som har hänt runt om på moder jord den sista tiden. Finns orsakerna och förklaringarna i ”supermånen”?

Det sägs också att månen påverkar människan i stor grad. Att månen utövar ett stort inflytande på den fysiska kroppen. Att känsliga människor reagerar starkt på månen och att deras sinnesstämning går upp och ner i takt med dess rörelser. Fysiologiskt påverkar månen matsmältningen, körtlarnas utsöndring och lymfsystemet. Det påstås även att månfaserna är viktiga för hälsan och att om man använder månfaserna på rätt sätt kan livet förbättras på ett avgörande sätt.

Jag har känt mig lite låg ett par dagar nu. Skulle det kunna härledas till månen ?
Ja, kanske det…

ABSvD, DN, HD, , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “En Supermåne på ingång

  1. Jag tror man lever ett mer harmoniskt liv om man ger blanka f-n i vad alla neurotiska s k konspirationsteoretiker hasplar ur sig. Konspirationsteorier är ett mentalt gift. Påståenden som inte går att motbevisa och som är alarmerande nog att locka många att sprida dessa vidare. Ibland med anspråk på att vara vetenskapliga, men har egentligen inte ett dugg med vetenskap att göra.

    • Det är sant som du säger August. Skulle man krypa in i garderoben och dra en filt över huvudet var gång domedagsprofeterna mässade om jordens undergång kunde man lika gärna stanna kvar och kanske förbereda sig på att spendera större delen av sitt återstående liv där.

      Vill nog kanske tro att månen påverkar en del av oss människor till viss del. Kan själv uppleva vissa besvär med sömnen ibland och det har skett allt för ofta i samband med fullmåne för att jag ska kunna bortse från det.

      Samband, slump eller annan anledning, inte vet jag och det är oviktigt. Men så är det för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: