Bra gratisreklam

Helena Sato skriver i SvD:s brännpunkt om den nya dejtingsajten som lockar otrohet. ”En nystartad dejtingsajt gör oförskräckt reklam i svenska medier och i tunnelbanan. Affärsidén går ut på att sammanföra gifta och samboende personer som önskar ha en hemlig affär med varandra. Orden är förföriska och bilderna är lockande.”

Helena skriver: ”Sedan jag själv undersökt saken och fått bekräftat att det inte är ett för tidigt aprilskämt undrar jag: Var är alla reaktioner? Varför reagerar inte svenska medier? Varför är det så tyst i bloggosfären? Varför vaknar inte våra svenska kyrkor och protesterar? Av rädsla för att verka omoderna? Av rädsla för att möta motstånd?”

Ja, inte vet jag vad Helena förväntar sig för reaktioner. Att vi ska gå man ur huse, kräva lagstiftning emot eller bara skrika ut vår avsky ? Reaktioner blev det i alla fall och man talar i ord som ”läsarstorm” Några bryr sig inte, andra blev duktigt upprörda och nu lär sajten ha blivit anmäld till reklamombudsmannen.

Men, herregud. Inte är väl, en sajt som sammanför personer som önskar att ha en hemlig affär, något att anmäla, förbjuda eller uppröras över. De som vill prassla kommer att göra det förr eller senare i alla fall och de som lockas av sajten har redan varit otrogna. I alla fall i tanken.

Nåväl, grattis till gratisreklamen Victoria Milan.

Ni skickar väl ett tackbrev till Helena ?

, , , , , , , , , , , Dagen, DN

Annonser

3 thoughts on “Bra gratisreklam

  1. Jag, tror nog att Helena menade det hon skrev fullt ut men jag är rädd för att det fick motsatt effekt. Uppståndelsen runt sajten känns onödig och på köpet fick Victoria Milan en kraftig reklam-boost. Jag kan lova att de har fått många nya medlemmar de sista dagarna…

    Det bästa hade nog varit att bara låta det vara.

  2. Pingback: Moralpanik råder om veckans ”snackis” — Mikael Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: