Delikat kinamat ?

I tusentals år har urinkokta ägg varit en delikatess i Dongyang, östra Kina och nu vill kocken Lu Ming försöka sig på att exportera äggen, som hårdkokats i pojkurin ut i världen.

Urinet samlas in från lokala skolor i Dongyang och den bästa ”råvaran”  sägs komma från pojkar under tio år.

När de unga pojkarna gjort ifrån sig i hinkar kokas äggen i pojkurinet under ett helt dygn. Först med skal, sedan utan. Sedan är äggen redo att serveras. Lu Ming vill få igång exporten för att folk utanför Kina fullt ut ska uppskatta det delikata kinesiska köket.

Ja, vad ska man säga ? Det är alltid intressant att pröva något annat än mammas köttbullar och det kinesiska köket brukar vara ett trevligt alternativ till husmanskosten. Men, i det här fallet tror jag att det är läge att säga: Pass.

(via DN)

, , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: