Säpo tappar mark – Dagens fråga?

När terrorhotet mot Sverige sägs öka påstås det att Säpo tappar allt mer mark. Orsaken är två års glapp där Säpo inte får använda signalspaning. En utredning om att polisen skulle få använda signalspaning lades fram i juli 2009 men regeringen har ännu inte satt ner foten. Den 27 januari slog majoriteten i riksdagens justitieutskott fast vikten av att Säpos behov av signalspaning ”snarast tillgodoses”.

Samtidigt återvänder fler våldsbejakande islamister som tränats utomlands till Sverige. ”– Själva vistelsen utomlands bidrar till en ökad radikalisering, till en alltmer extrem tolkning och kanske också till breddande av målval till vilka mål som är legitima att utföra attentat mot. En del av dem får en personlig erfarenhet av våldsanvändning. Då har de gått över en gräns, säger Malena Rembe, chefsanalytiker vid Säpos enhet för kontraterrorism.”

Riksdagsledamoten Edward Riedl (M) skriver om terrorhotet: Sverige är ett av alla dessa länder som måste ta hotbilden på allvar. Det innebär lagstiftning och säkerhetsarbete som i olika utsträckning kommer att göra intrång i den personliga integriteten.”

Dagens fråga är: Ska polisen få bedriva signalspaning i Sverige ?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . SvD1, 2, DN

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: