Ett tips till Reinfeldt

Assanges advokat Geoffrey Robertson inledde idag förhandlingarna som ska avgöra om Julian Assange ska utlämnas till Sverige med att ifrågasätta om Assange kan få en rättvis rättegång.

Detta på grund av uttalanden som statsminister Fredrik Reinfeldt gjort i fallet. 

Vet inte riktigt varför vår kära stadsminster Fredrik Reinfeldt kände sig tvungen att kommentera Assange-affären i media.  Men Reinfeldt talade ändå med journalister i riksdagen och han tyckte att den negativa bilden av  det svenska rättsväsendet var beklaglig:

”- Vi har ett självständigt rättsväsende som i det här fallet dessutom agerat på svensk lagstiftning. Man har till allmänt åtal instämt Julian Assange för anklagelser om våldtäkt.”

Jag kan bara beklaga att kvinnors rätt och ställning väger så lätt när det gäller den här typen av frågor jämfört med andra typer av teorier som förs fram. Jag kan bara försvara det faktum som alla i Sverige känner till, nämligen att vi har ett självständigt, ickestyrt rättsväsende.”

Reinfeldt, nu när du ändå har talat ut i media och kommenterat kvinnors rätt ska du få ett tips. Nu har du chansen att vara lite jämställd för nu kan du också ta upp och kommentera fallet med Christer Skoog, 44.
Du vet, han som blev brutalt misshandlad på Viking Lines färja. Där är förövarna identifierade, de har erkänt, finns på övervakningskamerans film och de finns hemma på Irland. Ett solklart fall kan man tycka.

För visst är det väl beklagligt att Christer Skoogs rätt och ställning väger så lätt och visst är det beklagligt att åklagaren inte tycker att brottet är tillräckligt allvarligt för att begära dem utlämnade till Sverige ?

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

5 thoughts on “Ett tips till Reinfeldt

  1. Det hade varit bra om Reinfeldt inte lagt sig i rättsprocessen. Och därtill uppmärksammat att Assange inte är åtalad. Än.
    Sen kan man tycka att kvinnorna inte behövde ha gjort närmanden och lagt sig i samma säng som A. Det är ju inga ungdomar utan vuxna och självständiga kvinnor det handlar om?? Men avsikten är kanske att få ett skadestånd efter amerikanskt mått.

  2. Om Julian Assange överlämnas till Sverige så tror jag personligen att det är regeringen bestämmer hur domstolen ska dömma.

  3. ”- …. Man har till allmänt åtal instämt Julian Assange för anklagelser om våldtäkt.”

    Assange är inte alls åtalad, han ska förhöras. Så när Reinfeldt uttalar sig, är det dessutom med felaktig terminologi. Ett fel till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: