Dagens fråga – Är kritiken befogad ?

I dag inleds förhandlingen om överlämnandet av Julian Assange enligt den europeiska arresteringsordern i Westminsters Magistrates Court i London. Wikileaks grundare riskerar enligt hans advokat att skickas till Guantanamo Bay om han utlämnas till Sverige. Våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange har fått världens ögon att riktas mot Sverige och det svenska rättsväsende svartmålas nu på nätet. På nätet och i utländsk media sprids bilden av ett land som är i klorna på feminister och CIA, där man kan dömas för överraskningssex. 

Dagens fråga är: Är kritiken mot svenskt rättsväsende befogad ?

Bloggar och annat om ämnet: FörhörsprotokollHelena Palena, Rabiat Feminism, Samtycke.nu

Media om Julian Assange och Wikileaks: AB1,2, SvD1, 2, DN, IDG, Svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 thoughts on “Dagens fråga – Är kritiken befogad ?

  1. Vad som är konspiratoriskt eller inte, foliehattar, är en paranoid världsbild o.s.v får var och en avgöra själv efter att ha läst nedanstående underhållande ”tantsnuskroman”.

    Den innehåller alla nödvändiga ingredienser som gör att denna säkerligen kommer att cirkulera i många årtionden framöver på Internet. 🙂

    http://cryptome.org/0003/ja-sex-docs.zip

    Det är alltså vittnesmålen i Assange-fallet.

  2. Efter att ha läst igenom förhörsprotokollen, undrar jag hur fasiken JA vågar ha sex med NÅGON överhuvudtaget. Och vidare blir det bara ytterligare bevisat hur himla viktigt det är att man känner personen ifråga åtminstone lite grann – innan man hoppar i säng med någon och har sex. Offrena i dessa story tycks vara två ”tonåringar” som har lyckats komma nära sin idol. Och i besvikelsen över att ingen av dem har någon särskild plats i JA:s hjärta – väljer att anmäla. Men att bli ”dumpad” är nog inte riktigt samma sak som att bli ”våldtagen” eller ens ”ofredad”..

  3. Precis som man kunde misstänka hela tiden så handlar det om två tjejer som är arga på Assange för att han haft sex med den andra tjejen också. Kunde Assange förstå att han begick ett brott? Nej, det kunde han rimligtvis inte göra, jag kan inte heller se att han gjort något brottsligt. Detta är ett extremt löjligt fall, Sveriges lagstiftning, och tillämpningen av den, är fullständigt oacceptabel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: