Svensk sjukvård idag ?

Läser om Lasarettet i Helsingborg igen.
För ett par veckor sen stapplade den gravida undersköterskan Kate Malmberg Chala in på akuten på Helsingborgs lasarett. Hon hade hosta, var förkyld och kände att hon inte fick luft. Enligt personalen var hennes tillstånd inte livsviktigt och hon skickades hem.

Morgonen därpå var Kate så dålig att hon fick skickas i ambulans till lasarettet och då konstaterades det att hon hade dubbelsidig lunginflammation och svininfluensa. Hon fick sövas ner, läggas i respirator och man fruktade för både henne och hennes ofödda barns liv. Kate tillstånd förbättrades och hon vaknade upp igen.

I fredags avled en 41:årig gravid kvinna som hade varit inlagd på lasarettet för vård mellan den 24 och 26 januari. Hon skickades hem och redan dagen efter ringde hon tillbaka för att hon hade ont i ryggen och hade krampanfall.

Enligt särbon ska kvinnan då ha fått besked att detta var normalt och en biverkan av den medicin hon fått.
Den 28 januari vaknade särbon av att kvinnan ville dricka. Enligt honom fick hon ett krampanfall och var sedan helt okontaktbar. Kvinnan var livlös när ambulansen kom till platsen, man påbörjade återupplivningsförsök redan på platsen och hon fördes sedan till Helsingborgs lasarett där hon konstaterades död.

Är detta vad man kan förvänta sig av svensk sjukvård idag ?
Hur sjuk måste man vara för att få vård när det inte räcker med att vara gravid och inte få luft. Eller att vara gravid och ha krampanfall. Bara oron borde vara nog för att få komma in för en koll kan jag tycka.

Men vad vet jag, jag är bara en vanlig dödlig…

, , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: