Jihadisten Jane

Läser att Colleen LaRose, även känd som ”Jihad Jane”,  kommer att förklara sig skyldig till inblandning i mordplanerna på konstnären Lars Vilks. ”- Jag är ”härdad” när det gäller sådana nyheter, säger Vilks till SvD

LaRose misstänks också, tillsammans med flera andra personer, ha rekryterat män och kvinnor via internet med syfte att bedriva jihad i Sydasien och Europa. Varför Jihad Jane nu förklarar sig skyldig är inte känt och det spekuleras i om hon har nått en uppgörelse med domaren i fallet.

Lars Vilks, som lever under dödshot sedan han publicerat bilder på Muhammed som rondellhund, mottog även igår nya dödshot på sin mobiltelefon från al-Shabab i Somalia. I November förra året dök det upp en videoinspelning där han hotades till livet genom halshuggning av en svensktalande man i Mogadishu, Somalia.

Ja, inte vet jag vad som driver de islamistiska extremisterna och inte vet jag vad som driver Lars Vilks. Många applåderar honom, andra vill ta avstånd från honom och de flesta är nog väldigt trötta på att detta fortgår.

Kanske är Lars Vilks bara en jävligt envis konstnär, en konstnär som brinner för yttrandefrihet och en ovanligt modig man.  Eller är han bara en en man som har en brännande vilja att teckna det han ser och därför fortsätter han att göra det.

Jag, önskar mest av allt, att detta kunde ta slut nu.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: