Ikeas mörka hemlighet

Professor Alan Penn vid University College London har kommit på Ikeas mörka affärshemlighet och om den kan man läsa i media idag. Ikeas varuhus är uppbyggda som labyrinter för att kunderna ska handla mer!

”- Det är så väl och listigt gjort att jag hyser litet tvivel om att det är avsiktligt, säger han till The Times.”
Han har specialstuderat möbeljättens butik i norra London, men hävdar att det är likadant i Ikea-varuhus över hela världen.

Ja, jag har haft det på känn, men tack Alan! Det är alltid lika spännande att få ta del av olika specialstudier och efter det här sensationella avslöjandet, som Ikea dementerar, är väl Professor Alan Penn värd ett fint pris…?

Expressen gjorde ett test vid Ikea i Kungens kurva i Stockholm. Alla de pratade med kom ut med fler saker än vad de planerat att köpa. ”- Man behöver ju gå långa omvägar för att ta sig fram till just det man ska ha. Och jag förstår ju att det är själva vitsen, för man plockar ju på sig mer saker än vad man hade tänkt från början, säger en kund”

Ja, inte vet jag, men det är väl ingen nyhet att Ikea lever på att sälja sina produkter och att de placerar dem strategiskt precis som man gör i mataffärerna. Mjölken står oftast längst bort i affären och hålla-käften-godiset finns vid kassan. Herregud, har man problem med Ikeas labyrinter och har man problem att hålla i plånboken får man väl handla på nätet istället då ?


, , , , , , , ,

Annonser

4 thoughts on “Ikeas mörka hemlighet

  1. Det är naturligtvis en del i marknadsföring och ekonomi och föreläsningen har undertexten:

    ””Professor Alan Penn will describe the way that architects use space to sell you things. He will show how space creates patterns of movement and how this brings you in contact with goods. In IKEA though, the story gets more interesting, here the designers deliberately set out to confuse you and in this way draw you into buying things that were not on your shopping list.””

    http://www.youtube.com/user/UCLLHL?feature=mhum#p/c/0/NkePRXxH9D4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: