Porr säljer

Ser i SvD att journalistklubbens jämställdhetsombud Helena Gissen och Andreas Bjuner på TV4 nu lämnar sina uppdrag i protest mot att systerbolaget och betalkanalen Canal Plus fortsätter att sända porrfilm.
Utrikesreportern Jonas Björck rasar mot arbetsgivaren och säger: ”Det är skamligt att det företag jag arbetar för och som jag också företräder utåt, både professionellt och privat, sysslar med att sända ut porrfilmer”.

Newsmill skriver Jytte Guteland ”Porren kan tvinga oss politiker att säga nej till TV4” Att TV4 gynnas av porrpengar, att Jan Scherman uppenbarligen inte ser några etiska problem med det utan att han istället förminskar porrindustrins utnyttjanden till att handla om moralism då han motiverar porrbeslutet med svaret ”erotik fanns ju redan i grottmålningar och hieroglyfer”.  Jytteland och SSU har exempelvis beslutat att vi inte ska använda hotell som visar porr.

Så, nu är det dags för en vända till om Canal plus och deras porr-sändningar. Är det så farligt att de sänder porr på nätterna och är det så moraliskt fel av TV4-gruppen, som har en så uttalad familjeprofil och dessutom har en hög svansföring i andra moraliska frågor att tillåta det?

Ja, inte vet jag varför man ska moralisera om porren på Canal plus. Vill man inte se den så behöver man ju inte. Det går att spärra den, det går att som göra som Jytte och SSU att välja hotell som inte har porr på menyn. Man kan också göra som Helena Gissen och Andreas Bjuner gjorde och lämna sina uppdrag. Men jag tror inte det hjälper ens om man försöker att lagstifta bort porren från rutan.

Sex säljer, har alltid gjort och kommer alltid att göra.

, , , , , , , , , ,

5 tankar om “Porr säljer

  1. Helena och Anders hade ju ur jämställdhetssynpunkt varit trovärdigare om dom kritiserat att bara heterosexporr sänds med blonderade tjejer med sönderpermanentat hår och alldeles för långa naglar. Dessa damer sätts på av herrar med en ”grindstolpe” mellan bena. Damerna omnäms med namn i eftertexterna som skådespelerskor. Herrarna inte alls… Och bögporr och flatporr sänds inte alls.. Ett jämställdhetsproblem – som heter duga.. och som Helena och Anders inte verkar ha susning om…

  2. hur moraliskt är det att en läkare i reklamen rekomenderar andkräm med fluor i, där fluor är en stark miljögift som ger ökad cancer dödlighet ( 10 % ) , ger skador på ben och försämrar hjärnfunktionen, barn får lägre iq. att sända reklam kan vara mer oetiskt. att visa actin filmer=våld,mord,tortyr=nöje=etiskt? men porr då protesterar de. haha. farligt att se folk ha sex? men kul och se när de dödar varandra?

  3. Varför får det sån uppmärksamhet? Om nån stolle hoppar av i protest mot att de sänder kulturprogram, sport eller actionfilmer – då är det väl snarare personerna och inte kanalen som ifrågasätts i media? Vad är det som händer här egentligen?

  4. Ping: Dags för mer erotik, porr och nakenhet « Per pladdrar på

  5. Ping: Dags för mer erotik, porr och nakenhet | Per Pettersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: