Hon kvalade inte in…

Läser i Expressen om Kate Malmberg Chala som är 24 och gravid i femte månaden. Hon ringde sin mor när hon hade hosta, var förkyld och kände att hon inte fick luft. Symptomen är några av de typiska tecknen för svininfluensan och Cate åkte till akuten på lasarettet i Helsingborg.

Där var hon inte välkommen  ”- Hon stapplade sig in på akuten med sin man, men tvingades i princip vända i dörren” säger Cates mamma. Cate skickades hem eftersom personalen inte tyckte att hennes tillstånd var livsviktigt. Morgonen efter var Cate så sjuk att hon fick ta ambulans till lasarettet och då konstaterades det att hon hade svår svininfluensa och dubbelsidig lunginflammation. Nu ligger Cate nedsövd och tillståndet är kritiskt för för henne och hennes foster. Cates mamma har anmält detta till Region Skånes patientnämnd och till socialstyrelsen.

Kjell Ivarsson, verksamhetschef på Akutcentrum känner till fallet, kommenterar det men han har inga synpunkter på om det har begåtts ett misstag.
”- Men dem vi inte tar emot hänvisar vi alltid till andra vårdgivare, det sker med 500 patienter varje månad.”

Man kan undra vart vi är på väg med vården i Sverige och man kan väl undra vad som krävs för att bli mottagen på lasarettet i Helsingborg? Att stappla in på akuten med andningssvårigheter och dessutom vara gravid i femte månaden räcker tydligen inte för att få vård i Sverige idag.

Kan inte låta bli att fundera på i vilket skick de 500 personer som hänvisats till andra vårdgivare har varit i och jag kan inte heller låta bli att fundera på, hur illa det faktiskt har blivit med svensk sjukvård..

, , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: