SD under luppen

Aftonbladet kör idag igång en artikelserie där de har för avsikt att granska Sverigedemokraterna. De listar idag sex punkter, sk sanningar, om partiet. Det står att läsa om hur partiet bildades, SD-1995, Ny Demokrati, Flygbladen, Partisymbolen osv. Och i morgon kommer vi att få läsa om partiets innersta krets. 

Det var väl inte helt oväntat att det skulle komma att bli skriverier om partiet i kölvattnet efter SVT:s dokumentär ”100 dagar”och det ska bli intressant att läsa vidare och följa artikelserien på AB. Att få se vad de har grävt fram.
De listade ”sanningarna” som Aftonbladet avslöjar idag gav inte speciellt mycket information och var en besvikelse att läsa. Ett fåtal rader om var ”sanning” gjorde att jag snabbt tappade intresset och sanningarna kändes överlag väldigt snabbt och slarvigt framtagna.

Om morgondagens artikel, den om den innersta kretsen, har lika få rader, är lika fattig på ny fakta eller färska nyheter. Ja, då är jag rädd för att AB:s artikelserie kommer att gynna SD precis lika mycket som censuren av deras valfilm gjorde.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

One thought on “SD under luppen

  1. Det är ju ganska talande att AB inte tillåter kommentarer till dessa artiklar. ”Sanningarna” är så sköra att de tål inte minsta motargument.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: