Collateral Murder

Nu vill USAtillgång till isländska politikern Birgitta Jónsdóttirs twitterkonto och till alla hennes privata meddelanden.

Amerikansk domstol kom redan  den 14 December in med en domstolsorder till Twitter där de krävde ut information om twitter-konton tillhörande Jónsdóttir, Julian Assange, Bradley Manning, Jacob Appelbaum och Rop Gonggrijp.

USA vill ha tillgång till mailadresser, kontoinformation knuten till användarna, alla sessioner på twitter, sessionernas tidpunkter, alla ip-adresser som använts för att nå Twitter, kända email-konton och information om bankkonton och kreditkort osv.

Detta skulle hållas hemligt för kontoinnehavarna och först den 5 Januari fick Twitter tillstånd att delge användarna domstolsordern och de får nu tio dagar på sig att motsätta sig beslutet.
Det tänker Birgitta Jónsdóttir göra och hon skriver på sin twitter: ”– USA:s regering vill veta allt om mina tweets och mer sedan den 1 november 2009. Inser de att jag är medlem i Islands parlament?”

Det spekulerars nu i om att detta ett försök att undersöka de som stod bakom  publiceringen av videon Collateral Murder och att man på det här sättet lättare ska kunna knyta Julian Assange till Bradely Manning och därmed lättare kan få honom utlämnad till USA för att där ställas inför domstol för publiceringen.

Storebror ryter till nu och vill ha information. Något att tänka på för de av er som kanske har prenumererat på olämpliga twitterflöden, donerat pengar, varit facebookfans etc.

Jag började följa Birgitta Jónsdóttirs twitterflöde idag…

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Collateral Murder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: