Att gråta i smyg

Nu kanske gåtan är löst och nu kanske vi har kommit ett steg närmare i forskningen om varför vi människor fäller tårar. För en undersökning under ledning av neurobiologen Noam Sobel vid Weizmann-institutet i Israel har visat att kvinnors tårar dämpar sexlusten hos män.

Forskarna vid vid institutet lät ett antal män lukta på tårar från kvinnor som gråtit. Det som hände var att männen, som tittade på bilder av kvinnor, plötsligt tyckte att kvinnorna hade tappat sin sex appeal. De tyckte sig också ha tappat något av sin sexlust och det bekräftades då det visade sig att männens testosteronhalter sjunkit.

Det verkar alltså som om kvinnors tårar kan fungera som en form av doftsignaler. Om mäns tårar har samma effekt på kvinnor vet man ännu inte och man vet heller inte om tårar alltid fungerar på det här sättet, eller om de bara gör det i vissa sammanhang.

Intressant läsning om tårar som jag har funderat mycket på och nu kanske vi äntligen har fått en förklaring. Till varför män, allt som oftast,  gråter i smyg…

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Att gråta i smyg

  1. Där gick dom bet, alla dessa gråterskor som med baktankar tar till tårarna så fort dom inte får som dom vill 🙂

  2. Citat: ”Intressant läsning om tårar som jag har funderat mycket på och nu kanske vi äntligen har fått en förklaring. Till varför män, allt som oftast, gråter i smyg…”
    Jag hittade inget svar till det i artikeln, men som en vanlig tänkande man så vet jag varför i alla fall… Det har aldrig varit fördelaktigt för en man att gråta genom historien, det symboliserar svaghet i många sammanhang/konflikter och en svag hane vill ingen ha….
    Ovan skrivna rader är bara en lite hint av vad man kan förstå om man tänker lite på hur vår evulotion sett ut……

    Mvh/Fredde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: