Skäms en stund istället

Nu är det andra vintern i rad som vi får rikligt med snö och som vi har rejält kallt. Det är vi inte vana vid efter en rad milda vintrar och då spårar det ur. Människan är en vanedjur och nu när vi återigen har fått lite mer ”normala” vintrar blir man frustrerad och det har snöröjarna i Karlskrona fått känna av.

Dagligen får de ansvariga för snöröjningen 80-90 samtal från allmänheten och nio av tio ringer för att skälla. Man är irriterad över snövallarna, kastar sten efter plogbilarna och en bilist blev så arg att han satte sig i bilen och jagade plogbilen för att skälla på föraren.

Visst kan man bli irriterad och visst blir man ofta frustrerad men det skulle inte falla mig in att skälla på plogbilsförarna. Är övertygad om att de gör sitt allra bästa för att få bort snön på smidigast möjliga sätt och om alla som skällde fick just sin plogvall borttagen först skulle de inte få  mycket gjort om dagarna.

Alltså, låt nu plogbilsförarna jobba ifred, lugna ner sig, se på den här videon från Gävle 1998 och skäms en stund istället.

mer i, SvD, DN, GP, HD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

One thought on “Skäms en stund istället

  1. ”Nu är det andra vintern i rad som vi får rikligt med snö och som vi har rejält kallt. Det är vi inte vana vid efter en rad milda vintrar och då spårar det ur.”

    Haha, jag måste bara garva klart – är det inte SJ du beskriver här ovan?! ; P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: