Bagare Boll

Läser i dag att Grodan bolls skapare Thomas Funck har avlidit vid en ålder av 91 år och jag minns Kalle stropp, Grodan boll och hans vänner med skräckblandad förtjusning. Lyssnade ofta på radio på pojkrummet och jag följde med i deras äventyr.

Tror att de under en tid var med i det makalöst populära barnprogrammet Anita och Televinken någon gång på sjuttiotalet. Det kom även en långfilm om Grodan boll på 90-talet där Tomas Funck gjorde de flesta rösterna.
Den filmen uppmärksammades och fick pris på Cannes-festivalen. Man kan ju undra vad det var som gjorde att den där grodan blev så populär och fortsatte att vara det i närmare 50 år ? YouTube är många gånger fantastiskt och jag hittade et gammalt klipp som heter Bagare Boll. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av nostalgin gott folk.

, , , , , , ,

Annonser

One thought on “Bagare Boll

  1. Haha, Anita och Televinken ja, den hade jag på EP en gång i tiden för den som kommer ihåg. När man fick lyssna på deras tokiga upptåg…

    Dock kommer jag inte ihåg den verkliga versionen av ”Grodan boll” utan mer den tecknade som kom lite senare, under slutet av 80-talet kanske eller i början på 90-talet 🙂 Roligt att se i alla fall, lite mer pedagogiskt än det som visas på tv idag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: