Till Julians Assanges försvar

Skummar igenom annandagens nyheter.
Läser om den stökiga natten i landet. Om halvt avbitna öron, fylla och misshandel och att Julian Assange får 1.2 miljoner euro för att skriva sin självbiografi. Att han säger sig ha skrivit kontrakt med sin förläggare Alfred A Knopf i USA och brittiska förlaget Canongate och att han egentligen inte vill skriva den. Men han behöver pengarna till sitt försvar och för att hålla Wikileaks på rätt köl.
Nu vill man också sluta upp bakom Wikileaks läser jag vidare på Expressen.

Googlade lite på Wikileaks och höll väl på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen när jag ramlade in på Rick Falkvinges blogg. Där fanns något som var betydligt mycket mer intressant än avbitna öron, fylla och Julians självbiografi…

Det jag fann där bekräftade väl vad jag hade anat och kanske trott. Men att det var av den här kalibern hade man kanske i sin naivitet aldrig kunnat föreställa sig.

Jag klipper in de inledande raderna från hans inlägg här under och rekommenderar verkligen alla att surfa vidare dit för att  läsa igenom allt han skrivit.

God fortsättning, alla!

Några dagar innan jul fick jag ett paket med några telegram ur WikiLeaks’ stora samling, “som kanske kunde intressera mig”, av en anonym källa. De hade publicerats delvis av SVT tidigare.

Men det var vad som inte hade publicerats av SVT som var rena sprängstoffet. Det tog mig fyra dagar att förstå vad jag precis hade fått i svart på vitt, och jag har fortfarande inte smält det. Kortfattat: varenda lag, varenda utredning som varit fientlig mot nätet, ungdomar och medborgarrätter här i Sverige de senaste åren har varit beställningsjobb av USAs regering och amerikanskt näringsliv. Vi anade att det var så, men hade trott att det kanske kommit lite härifrån och lite därifrån. Det var fel. Det var koordinerat och den svenska regeringen hade fått en checklista att bocka av, och beskrivs i diplomattelegrammen som “mycket samarbetsvillig” och “är helt med på noterna”. ”

Länk till hela artikeln hos Rick Falkvinge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

2 thoughts on “Till Julians Assanges försvar

  1. Fick mejl om detta igårkväll. Säger bara fy fan! Ja, man borde skriva om övermakten istället för att älta om Assange. Det är bara det att det sitter ihop och på sätt och vis är samma sak. Undrar hur länge PP får hållas???

  2. Pingback: Telegrammen från USA bör synas! « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: