Även minstern känner av vädrets makter

Via, DN, AB, AB och Expressen
Även vår infrastruktur och tillika ridvägs-minister Catharina Elmsäter-Svärd (M) får känna av vädrets makter idag. Nu i form av vad man skulle kunna kalla en folk-storm. Resenärerna är förbannade helt enkelt. Man sitter fast på tågen och kommer inte fram på vägarna.  Ett nattåg mellan Göteborg och Åre har stått stilla i sju timmar och passagerarna tvingas fira jul ombord på tåget, utan mat och dryck. Ministern, ja hon är nöjd med SJ:s hantering av kaoset när DN frågar henne.

”Så du är nöjd över hur aktörerna hanterat vinterns tågkaos?
– Ja, det tycker jag. Så långt jag sett så har det varit bra.

”Vad säger du till dem som inte kommer fram med sina tåg till julafton?”
”– Jag kan förstå irritationen och känslan. Det kanske till och med är så att man inte kan fira jul på jul­afton, utan att man får ställa sig in på att ha julfirande någon annan dag. Det är ju verkligen super­tråkigt.”

Nåja, järnvägen går ju kanske inte att åter-upprusta på ett år och man har höjt anslagen för drift och underhåll för den kommande 12-årsperioden. Funderar lite på i vilken takt ridvägarna kommer att byggas ut och om det kanske är dags att se sig om efter en häst inför nästa tågresa ? Bara att sadla på och som man garanterat kan lita på. Oavsett väder, årstid, budget eller anslag.

, , , , , , , , , , , , ,

Annonser

5 thoughts on “Även minstern känner av vädrets makter

  • Oscar: Alla kan vi bli upprörda, både du och jag.
   Men inte ska vi väl, på självaste julafton, ta oss till med sånadära kraftord? Och inte ska vi väl brusa upp så att nästan blir besk smak på glöggen !

   Gör som jag när det svallar lite för mycket. Ta en kopp the, andas ut och in. Gå ifrån datorn an stund, ta en pepparkaka, gärna två ( med mögelost i mitten) så ska du se att det känns bättre efter en stund.

   För, inte kan väl vår nytillträdde infrastruktur och ridvägs-minister ensam ställas till svars för vad som pågått under en lång rad av år? Inte kan väl hon, som tillträdde den 5:e oktober i år, ha fått en adekvat mediaträning och grodorna hoppade väl lite fel ur hennes mun. De kommer att bli bättre ska du se.

   Vi får hoppas att hon gör sitt bästa och rättar till det som uppenbarligen inte fungerar längre. Järnvägen ska fungera, oavsett, väder, tid på året, jul och nyår likväl som på påsk och midsommar.

 1. Det är väl fantastiskt att hon som är vår nya infrastrukturminister får känna hetluften kring resorna med SJ. Att det händer och inte bara är någon eller några få som gnäller på att det tar tid… En liknelse med att det blir en folkstorm kring SJ under dessa tider är nog som att man som resenär försöker hantera allt trafikkaos som blir när det är ett sådant fruktansvärt oväder.

  Vi måste väl kunna anpassa oss efter den väderleken vi har i Sverige, och det är ingen överraskning att det kommer snö på något vis, dock har vi inte haft så här mycket snö på 19 år. Man ska nog känna till riskerna med att åka när det är väder som dessa när man ger sig ut både med kollektivtrafik och med egen bil.

  Olyckor sker tyvärr alldeles för enkelt, och det är som Vakaren skriver att det inte är någon idé att brusa upp på julafton så man sätter den goda glöggen i fel strupe! Men även att järnvägen ska fungera vilken månad det än är på året ska det fungera…

  Vi som sitter i värmen eller hos våra nära och kära en dag som denna, kan inte annat än att låta våra tankar gå till de som sitter fast i olika delar av vårt kalla och avlånga land!

 2. Den moderate infrastrukturministern (vilket ord) Catharina Elmsäter-Svärd har på ett talande sätt lyckats förklara begreppet ”insnöad”

 3. Weird. Mina tågresor var kaos och allt som kunde krångla och lite till krånglade. Godståg hade t.om. kört in i varandra (i låg hastighet) på en sträcka om informationen vi fick var rätt.

  Tarfiktavlorna och Banverkets sida var helt absurda, alltid inaktuell och orealistisk. Att åka mellan station A och B skulle ta 4 minuter om räknade på’t. Är tåget 120min sent borde man väl anta att det knappast blir mindre än 100min sent, men infon sa typ i tid eller 30min sent. Att ha trafikplanerare och info personal vore ju guld värt, men istället regerade kaos. Tänk de stackarna som faktiskt åkte in och väntade för att de inte kollat förseningarna från Stockholm.

  Träffade en uppgiven tjej som rest i 28 timmar (resan skulle tagit 14 timmar) som knappt fått någon hjälp, mest felinformation.

  Nått jag tycker är konstigt att man har så mycket snöproblem på själva stationerna. Just där är väl enda stället som det borde vara lätt – gör som café och brassa på fett med värme så det smälter! Feta IR lampor mot spåren och några feta värmeslingor i jorden. Någon megawatt senare är isen borta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: