Facebook – och att ”rensa bland vännerna”

Polismanen på Västerortspolisen i Stockholm som hånade gripna på sin facebooksida hade kanske inte räknat med att hans inlägg och statusuppdateringar inte var så uppskattade bland hans ”vänner”. De tröttnade på hans oproffisionella uppträdande och anmälde honom. Att han gjorde sig förtjänt av att anmälas råder det inte någon tvivel om när man läser rader som dessa.

”Gjorde en legendarisk knäckning av en
tjuvkärring i går. Ett förhör utan tårar är
inget förhör.”

”Precis mulat en gris i snödriva.”

”Tar en pastejmacka och tittar i ärendehögen för att se vem jag ska jävlas med i dag.”

Polismannen misstänks även för att ha försetts sig med beslagtagen sprit men åklagaren beslöt sig konstigt nog för att inte åtala. Polisens personalansvarsnämnd utreder nu skandalen. De förhörde den Facebookande polisen i höstas. Då förklarade han att han tänkte göra ”drastiska förändringar” vad gäller sitt statusuppdaterande, samt ”rensa bland vännerna”

Ja, facebook kan nog vara bra till vissa saker men man ska kanske inte bekänna allt för mycket om man, precis som denne polisman, inte har rent mjöl i påsen.
För ”vännerna” de som ser och läser, tiger kanske inte i all evighet, om precis allt.

, , , , , , , , , , ,

Annonser

7 thoughts on “Facebook – och att ”rensa bland vännerna”

 1. Det där jävla polisslöddret förnekar sig aldrig! Och dom korrupta åklagarna är som vanligt korrupta. Hela det rättsliga systemet består att kriminella, lögnare, lönnknullare, misshandlande snutar som till och med tar död på folk och storljugande åklagare som gör att för att sätta dit vanligt folk medan de själva går fria från ansvar. Häng ut även den där korrupta åklagarjävlen som som vanligt lagt ned förundersökningen. Slödder! Den där snutjäveln, har han också körrt bil fyllan? En del av dom gör ju det. Eller våldtar.

 2. Kalle Karl: Det var inga dåliga kraftord du kommer med på så här tidigt på morgonkvisten. Det är inte bra för blodtrycket att jaga upp sig sådär !
  Ta det lugnt och ta en kopp the så ska du se att det känns bättre efter en stund.

  Nå, nu ska vi väl inte dra alla i vår fina poliskår och alla våra åklagare över en och samma kam bara för att en något ”ivrig” konstapel kanske bara haft ett stort behov av att vika ut sitt ”spännande” och ”dramatiska” liv på facebook.

  Det hela var säkert lite överdramatiserat. Konstapeln i fråga får säkert en svidande knäpp på näsan av ansvarsnämnden och därtill några väldigt syrliga kommentarer från sina kollegor. Stackar´n kanske bara kände sig lite ensam, ville ha lite mer uppmärksamhet och få fler ”vänner”.

  Nu slog det ju tyvärr lite fel och tillbaka.
  Klantigt och ogenomtänkt, ja.

 3. Du vakare du är väl av samma modell? En snutjävel som beter sig så här borde själv på smaka på sin enge medicin. Dra ut fanskapet och rulla honen i en snödriva en stund så kanske han lär sig nåt.

 4. Kalle Karl: Nu fick du mig att brista ut i dagens gapskratt. Tack för det !

  Och nää Kalle, jag har inte ens ett Facebook-konto och om jag hade ett skulle jag väl aldrig ens komma på tanken att göra något dylikt om jag jobbade inom den offentliga sektorn. Möjligtvis ta en pastejmacka, för det tycker jag mycket om !

  Inse fakta, det finns rötägg överallt runt omkring alla oss ”felfria”, inom alla yrken och inom alla samhällsklasser. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. För vi är så skapta, vi människor.

  Vad jag menar är, att man kan inte döma alla och dra alla över en kam. Bara för det en, eller några få, har gjort. Även om det var och är jävligt fel. Det är dock mycket bra att sånt här kommer fram och belyses med medias lampa.

  Minns med värme den något rundlagde och mustachprydde konstapeln som tjänstgjorde när jag fortfarande var ung och drällde omkring halvfull på stan. Han och kollegan tog några varv på stan och kollade läget under kvällarna. De snackade med oss ungdomar om det mesta och var allmänt schyssta. Och det var mer än en gång de tog en extra patrull-vända åt ”vårat” håll bara för att jag och kompisen skulle få åka med när vi inte hade skjuts hem.

  Och nu märker jag att jag håller på att förlora mig i gamla glada minnen igen. Dags för en kopp the och en macka !

  Amen

 5. Pingback: Vakare

 6. Citaten väcker tvärtom en väldig massa tvivel.

  Citat I
  Den för stöld misstänkte kvinnan bragtes till tårar av vadå? Vad exakt är ”knackning” i sammanhanget? Jag vet vad ”bögknackning” är, men språket fungerar inte riktigt somså att man kan ta betydelsen av ett begrepp för att förstå ett annat. Höggradigt listiga frågor som fick henne att inse att spelet är slut och hon kommer hamna i finkan? Tårar av skam, ånger? Kanske tårarna inte ens var bokstavliga tårar, vem vet vad för slags litterära friheter folk tar sig?

  Citat II
  Tja, när tjyvar och banditer ska buntas ihop används, hör och häpna, inte alltid en mjuk madrass från Hästens sängar som underlag? Vissa hamnar så olyckligt att det retrospektivt kan ses som en smula lyckat? Pedofil kanske grisen var..?

  Citat III
  Självironisk betraktelse av arbetet? Kriminellt bus brukar tämligen ofta hävda att polisen ”jävlas” med dem när de tas med stöldgods, utan körkort, obeskattad bil, med knark etc etc (ja ni vet, smånotiserna i valfri lokaltidning, som kan vara stor humor: somliga har ju inte en siffra rätt!).

  Besöksförbudsanmälningarna
  (”River mitt hår över folks jävla ansökningar om besöksförbud”.) Det inkommer, förutom legitima, en herrans massa ansökningar om besöksförbud mot tomtar på loftet p.g.a. snarkningar och allehanda andra korkade anledningar som alla måste processas i mödosam laga ordning?

  Spritsmakandet
  (”Polismannen anmäldes även för att ha smakat beslagtagen sprit på stationen”.) DÄR har vi äntligen något! Hur mycket sprit var det förresten? Ett tjog helrör eller ett stycke sup? ”Smakat” antyder förstås ett stycke sup, men om jag nu anklagat samme man för litterära friheter så kanske ”smakat” är ett just tjog helrör som försvann ner i fickan? Och kom inte med ‘om han nu snattat av beslagtaget gods är han väl inte för god för det andra’, ska man tillämpa den logiken på det ack så vanligt förekommande fenomenet fortkörning utanför skolor [att synbarligen likgiltigt utsätta barn för livsfara, sug på den!] och barnaga, eller varför inte barnvåldtäkter, då också? (Och jo, man kan faktiskt ”jämföra äpplen och päron”, och då komma fram till skillnader och likheter — är det bara jag som stör mig på den invändningen?)

  Så, vad har vi lärt oss? Att kontext är A och O, och någon kontex ser jag varken här eller i notiserna och källmaterialet finns inte tillgängligt (jag tänker icke rota runt på Facebook!). Anmälningar kan göras av vilken tok (”stråltant” som det tydligen heter inom gebitet vi talar om) eller försmädad vän somhelst, i sig inte mycket att hänga i julgranen.
  Är det detta vad jag som läsare ska fälla ett allmänt tyckade över blir det ett solklart ”meh” på alla punkter förutom spriten (p.g.a. det påstådda erkännandet), där specifikt tyckande får invänta klargörande i mängd- och kontextfrågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: