Bocken skulle kidnappas !

Det eviga eldandet och vandaliseringen av julbocken i Gävle har gjort att man nu har placerat en vaktkur med tillhörande väktare vid stadens stolthet för att försöka få den att överleva den 44:e julen som den står där. Förra året brann den ner dagen före julafton. Nu säger sig en av bock-väktarna ha blivit erbjuden 50 000 kr av två okända män för att denne skulle lämna bocken obevakad under 5 min. Planen var att bocken skulle kidnappas med helikopter och föras till Stureplan i Stockholm ! Väktarna säger sig ha fullt jobb på helgnätterna med att mota bort folk som försöker ta sig över staketet och komma nära bocken.
Det verkar ju ha blivit något av en sport att bränna ner bocken och frågan är om den både väktar och kamera-övervakade bocken ska överleva denna jul nu ?

Se julbocken i webbkamera på: Bockenkamera 1 och Bockenkamera 2

, , , , , ,

2 thoughts on “Bocken skulle kidnappas !

  1. Gävle kommun måste anse sig ha en riktigt god ekonomi eftersom man tycker sig ha råd med ”bockbevakning” . Man får bara hoppas att kommunens goda ekonomi också gynnar deras gamla som då kanske kan få sig en promenad till jul eller att man bidrar till några extra sängplatser på härbergerna så stadens hemlösa får sova varm och tryggt över jul….

  2. Först och främst är detta rent skitsnack och det är lite synd att folk (och journalister) inte kan genomskåda folks humor då de gått fram och dragit osannolika rövarhistorier för väktaren.

    Sedan bygger man alltid två bockar då man utgår ifrån att ena bocken skall brinna, så det blir ingen förlust om ena bocken brinner, snarare tvärt om då kostnaden för att efter julen ta hand om två bockar är större än att ta hand om en bock.

    Sedan är denna bock byggd på ett permanent metall-skelett, så det ligger ingen hantverks-kostnad bakom bocken och vill man att bocken inte skall brinna kan man faktiskt byta ut alla brännbara delar mot material som inte brinner.

    Så sanningen är: Bocken skulle aldrig flyttas till Stockholm med helikopter och bocken är byggd för att brinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: