Duktigt snabbt agerat

Wikileaks, Julian Assange skulle släppas mot en borgen på 240 000 pund rapporterade Reuters för någon dryg timma sedan. Med anmälningsplikt,visst utegångsförbud och fotboja. Starka restriktioner alltså. Det dröjde inte länge innan svenska åklagare försökte stoppa detta och nu väntar en ny prövning inom 48 timmar. Duktigt snabbt agerat av det svenska rättsväsendet kan man tycka.

Det verkar vara väldigt viktigt detta, att få honom utlämnad och man kan undra om det är bara för de påstådda brotten han anklagas för eller om det är något eller några andra intressen som gör detta fall till en så het potatis. Konstigt är väl också att när Christer Skoog misshandlades på en finlandsfärja av två Irländare, som senare erkände och for tillbaka till Irland.

Ja, då var det inte särskilt prioriterat att få hem dem till Sverige och få dem åtalade för den allvarliga misshandeln.
Då sa kammaråklagare Krister Holst:
” – Om vi skulle försöka hämta hem alla människor som begått brott som inte är tillräckligt allvarliga så skulle vi få väldigt mycket att göra.

Att begära dem utlämnade såg han inte som ett realistiskt alternativ.
”– Så går det inte till. Sådant där håller vi på med när det är allvarliga brott – som mord.”

Tydligen gäller detta inte när man har att göra med med män som Julian Assange. Eller är det han anklagas för så mycket allvarligare än grov misshandel eller är det kanske till och med att jämställa med mord ?

, , , , , , ,

Annonser

One thought on “Duktigt snabbt agerat

 1. Bra skrivit… bra argument..

  svenska ratts apparaten ar inte bra.
  Folk tycker det ar langsokt att tro att en aklagare, flickor eller en domare kan konspirera o litar fullt pa ratts systemet. Men allt som kravs ar egentligen att de antingen ar kant korrumperade av de korrumperande, eller sa kan man gora aven den mest rattvisa person i varlden korrumperad, om du bara har en hallhake pa de.

  Med dagens overvakning sa ar det inte sa svart att tro att om USA eller CIA ville skaffa sig hallhakar pa svenska domare, samt lata de sitta kvar, sa skulle det inte vara sarskilt svart i ett overvaknings samhalle.
  Alla har lik i garderoben. En hogsta domstolen domare nyligen torskade for att ha kopt prositureade. Om en stat kant till detta kunde detta mycket effektivt utnyttjats till fel andamal…. vart samhalle e inte sakert som man kan tro, o allt kan manipuleras. det ar bara dumt att tro annat…

  bra skrivit.. bra argument..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: