Explosioner i Stockholm – Video

Med bara några minuters mellanrum inträffade två explosioner i centrala Stockholm idag. Den första explosionen inträffade vid ett övergångsställe på Drottninggatan vid ca 16.50 och strax efter klockan 17 inträffade en andra explosion vid Bryggaregatan, bara ett par hundra meter bort. En person har avlidit och ytterligare ett par personer är skadade.

Uppdatering: Enligt Metro och SvD har det framkommit uppgifter som tyder på att den döde mannen vid explosionerna i Stockholm har sprängt sig själv i luften och att han har haft en ryggsäck innehållande spik och sprängämnen.

Det har också framkommit uppgifter om att TT och Säpo mottagit ett mejl strax före sprängningarna där hot uttalats av en man som vänder sig till ”Sverige och svenska folket”. Han hänvisar till den svenska tystnaden kring Lars Vilks målningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och säger att ”nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör.”

”– Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten och ert dumma support till grisen Vilks, säger mannen.”

Läs mera i DN, SvD, SvD, GP, Sydsvenskan

, , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: