Ikea på begagnatmarknaden ?

Ja, nu ska möbeljätten Ikea ge sig in på marknaden för begagnade Ikea-produkter. På lördag öppnar möbeljätten ett annonstorg på nätet och det ska vara i samarbete med blocket.se. I samband med detta ska det hållas en gigantisk loppmarknad på Ikeasvaruhusens parkeringsplatser.

Annonstorget kommer inte att innebära några större intäkter för Ikea och att detta skulle vara ett försök att ta kontroll över begagnatmarknaden tillbakavisar Peter Agnefäll, chef för Ikeas svenska varuhus. Ikeas intåg på begagnatmarknaden ska inte heller ha något att göra med fjolårets namnstrid med Iloveikea.se ( se nuvarande Billyandfriends.se)

Men ähh, Agnefjäll!
Ok att det kan vara ett led i erat miljöarbete. Det köper jag. Men nog är ni lite. Bara lite. Eller kanske till och med riktigt mycket sugna på att ta över och styra begagnatmarknaden… Är det ändå inte lite så ?

(via VLT, SvD, DN, Metro, ttela, Sydsvenskan)

Annonser

3 thoughts on “Ikea på begagnatmarknaden ?

  1. Om det är miljöaspekten som är det huvudsakliga skälet till satsningen så borde det väl vara gratis för alla att annonsera? Varför samarbetar Ikea inte med de nischade annonssajter som redan finns? Googla ”begagnade ikeamöbler” så finns det i alla fall tre stycken med gratis annonsering. Kopplingen till en egen sajt med krav på medlemskap i Ikea Family känns som en kontrollfunktion.

  2. När Ikea bråkade med Billyandfriends.se (fd iloveikea.se) som startade gratis annonstorg för begagnade Ikea möbler i mars 2009 var det just rädslan för att nya produkter skulle förväxlas med gamla man var rädd för hävdade man. Men det verkar som någon på det stora varuhuset hade missat en bra idé 🙂 och därför bara jävlades. När det gäller Ikea är det pengarna som svärtar deras sinne och inte deras miljötänk.

    Följande sa IKEA till 28 maj 2009 till SVD (Svenska Dagbladet)

    ”– För oss är det jätteviktigt att kunder vet att de handlar av Ikea så att det inte uppstår någon förvirring, säger Ylva Magnusson, pressansvarig på Ikea”

    Ikeas framhåller att Ikea inte har någon möjlighet att kontrollera skicket eller egenskaperna hos de begagnade möblerna som säljs via sajten Billyandfriends.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: