Car & Bike Meet Askersund 2010

Det var en gråmulen lördagskväll och regnet hängde hotande i luften över den vanligtvis sovande hamn och sjöstaden. Knappast lockande om det inte hade varit för det årligt återkommande Car & Bike Meet i Askersund. En dag om året lever staden upp lite extra och istället för hesa skrik från måsarna hördes det förföriska ljudet från mullrande V8 motorer och skön Rockabilly böljade fram ur bilarna. Det luktade avgaser, olja, popcorn och hamburgare när jag stod där på Sundsbron och beundrade de blankpolerade bilarna med de mjuka formerna.

Har varit på plats och tagit lite bilder några år i rad nu och trots att inte varken bil eller motor-intresset är överdrivet kan jag inte låta bli att tycka att det är lite mysigt att vara på plats. Det är en härlig stämmning, glada människor i alla åldrar och mer folkfest än så här kan det inte bli. I år lyckades den här lilla krabaten få mig platt på fall och det gjorde mig än mer övertygad om att det är ett evenemang väl värt att måna om.

Det hade ju varit lite diskussioner om Cruisingens vara eller inte vara tidigare och det kändes ett tag som om allt skulle rinna ut i sanden. Det blev en lösning där den lokala motorklubben ställde upp med Crusingvärdar för att hjälpa till med att hålla ordningen och det hela var väldigt lugnt under kvällen. En och annan uthälld öl och ett och annat tillrättavisande finger är inte mycket att hänga upp sig på. Möjligen kan jag tycka att de förmodligen mycket kvällströtta konstaplarna kunde dra på munnen lite mera.

Det är ju så lätt att slappna av och vara glad när det är folkfest…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: